Hungary property investing project

HOTEL-PANZIÓ-TERMÁLFÜRDŐ FEJLESZTÉSI TERÜLET és ÜDÜLŐFALU TELKEK
NAGYBERÉNY

 

Nagyberény község a Balaton déli partjának közelében fekszik, Siófoktól – a Balaton fővárosától – és az M7 autópályától mindössze 15 km távolságban.

 

 

 

Tervezett projekt koncepció

Komplex ingatlanfejlesztési projekt megvalósítása 238.000 m2 telekterületen. A projekt a területen található gyógyvíznek, a Balaton közelségének és a környezet természeti adottságainak kihasználására alapozódik és az egész éves vendégforgalmat célozza meg.
Az ingatlan kiemelkedő értéket képviselő adottsága, hogy rendelkezik egy minősített gyógyvizet adó termálkúttal (azonosító jele: B8, “József gyógyvíz”), amelynek kitermelésre engedélyezett vízhozama 120 m3/nap és vízhőfoka 40,6 °C. A gyógyvíz alkalmas gyógyászati célra történő felhasználásra is, elsősorban a psoriasis (pikkelysömör) megbetegedésben szenvedők kezelésére, de reumatikus betegek és nőgyógyászati kezelések részére is alkalmas.

 

Projekt elemei

 

Hotel *** (Hotel ****)

A meglévő főépület felújításával és bővítésével 37 szobás (30 db kétágyas szoba és 7 db apartman) Hotel kialakítása válik lehetővé saját konyhával, étteremmel és termálfürdővel, amely rendelkezik wellness és gyógyászati részleggel.  

 

Wellness fürdő

A fürdő három egységre tagolódik – a belső szauna blokk külön pihenőrésszel, a középső meleg vizes ülőfürdő és az élményfürdő, utóbbi kettő közös pihenőrésszel. Az öltöző, a pihenőelőtér, a szauna blokk és a közlekedő a meglévő részben átalakítással a fürdő rész új építésű szárnyában kerül kialakításra. Wellness összes alapterülete: 736,8 m2.

 

Gyógyászat

A Hotel épület alagsori előcsarnok-pihenő helyiségéből nyílik az elkülönített gyógyászati szárny, amelyben orvosi rendelők, gyógyászati kezelők és gyógyvizes medencék kerülnek elhelyezésre.

 

Panzió

A panzió felújításával 14 db szobaegységes (11 db kétágyas szoba és 3 db apartman) panzió jellegű szálláshely kerül kialakításra, meleg-konyhás étteremmel.
A két meglévő épület felújítására és bővítésére készült engedélyezési tervek alapján, a teljes beépített területen kívüli további fejlesztésekhez felhasználható telekterület: 19.609 m2. A terület összközműves.

A Projekt ezen elemeinek megvalósítására vonatkozóan jogerős építési engedély és teljes tervdokumentáció áll rendelkezésre.

 

Üdülőfalu

A telek-együttes összesen 209.837 m2 területű. A terület kiszabályozása és parcellánkénti telekkönyvezése megtörtént.
 
A megosztás során kialakításra kerültek
– 132 lakótelek, lakóövezeti besorolással, összesen: 118.793 m2 területtel
– közlekedési utak
– 4 vegyes (kereskedelmi, szolgáltató, sport) besorolású telek, összesen: 17.400 m2 területtel
– a vízgyűjtő-tó területe, amely részben fejleszthető terület, 46.976 m2 területtel
 
Közművek
– vízvezeték gerinchálózat kiépítve
– csatorna és csapadékvíz elvezetés gerinchálózat kiépítve
– elektromos földkábel gerinchálózat kiépítve
– tűzívíz gerinchálózat kiépítve
 

Projekt hasznosítása

– A szálláshelyek, a termál-wellness fürdő, valamint a vendéglátó egységek hosszú távú üzemeltetése.
– A lakótelkek, valamint a 4 db kereskedelmi-szolgáltató besorolású telek értékesítése.
– Az ingatlan adottságai alapján, a projekt tartalmazhatja egy önálló termál- és élményfürdő fejlesztési lehetőségét, mint a projekt fő látogató vonzó attrakcióját.
 

Lehetőségek

– Kapcsolódás balatoni régiós fejlesztési projektekhez
– Uniós támogatások lehetősége
 
A Siófok-Kiliti repülőtér, amelyen jelenleg a leszállópálya szilárd burkolatának kiépítése folyik (átadás 2017. tavasza), magán kisgépek és légi taxik fogadására lesz alkalmas. A reptér rendelkezik shuttle-bus szolgáltatással, amellyel a beérkező vendégeket a hotelekbe szállítják.
 
A HÉVÍZ-Balaton Airport sármelléki repülőtere 84 km-re fekszik Siófoktól. Heti rendszerességgel közvetlen járatok indulnak Németországból (Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Drezda, Erfurt, Lipcse) illetve Oroszországból (Moszkva).
Turisztikai szempontból jelentős a Balaton és a siófoki kiemelt üdülő-övezet közelsége, e mellett a nyugodt, aktív kikapcsolódásra – kerékpár, gyalogtúra, lovaglás, vadászat – kiválóan alkalmas környezet.

 

  Az ingatlan területi elosztása

 

 

 

Letölthető adatlap

 

 

 

Az ingatlan projekt ára: 2.000.000,- €